BL
OG

Read our
recent news

SOSYAL MEDYA PAZARLAMASI NEDİR?

 

Sosyal Medya, markalar için günden güne öneminin arttığı ve bu sektöre ciddi yatırımların gerçekleştiği bir alandır. Günümüzde ise, en etkili pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştiği platformlar arasında yer almaktadır. Sosyal Medya Pazarlama, bir ürün veya hizmetin sosyal medya ağları üzerinde tanıtımının, reklamının, marka bilinirliğinin artırılması vb. işlemlerin gerçekleştirildiği bir pazarlama yöntemidir. Bir başka ifadeyle, sosyal medya platformları üzerinden yapılan tüm pazarlama stratejilerine ‘Sosyal Medya Pazarlaması’ denilmektedir.                    

Markaların bu pazarlama yöntemini tercih etmelerinin en önemli sebeplerinden biri; geleneksel pazarlamada hedef kitleye tam olarak ulaşılması mümkün değildir ya da çok daha fazla maliyetli olmaktadır. Ancak sosyal medya pazarlaması, daha az bütçe ile doğru hedef kitleye ve daha fazla kişiye erişmeye olanak sağlamaktadır. Diğer bir önemli sebebi ise; çift taraflı etkileşimin sağlanması ve bunun kısa sürede gerçekleşiyor olmasıdır. Örneğin, bir ürün ya da hizmet ile ilgili olumsuz bir durum yaşandı. Tüketicinin bu şikayetini, markanın sosyal medya hesaplarından iletmesi ve markanın ise bu şikâyeti kısa sürede çözüyor olması, olası bir felaketten koruyabileceği gibi her iki tarafa da kolaylık ve zaman tasarrufu sağlamaktadır. 

                   

Sosyal Medya Pazarlamasının avantajları çok fazladır. Konum, demografik bilgiler, kullanıcıların ilgi alanları, tüketici davranışları gibi özel hedef kitleleri oluşturulup reklamların sadece bu hedef kitleye gösterilmesi; dataları hedef kitleyle optimize ederek size pazarlamada nokta atışı reklam verme fırsatı veriyor. Bu da sosyal medyanın gücünü bize gösteriyor.