BL
OG

Read our
recent news

MARKALAŞMA NEDİR?

            
                
                    

Marka, imaj sahibi olan şirketin adını, logosunu, sloganını ya da tasarımını tanımlayarak, tüketicilerin bağladığı belirli bir ürün ya da hizmetin fikri ya da imgesidir. Markalaşma, bu fikir veya görüntünün, daha fazla insan tarafından tanınabilmesi ve aynı hizmeti veya ürünü sunan başka birçok şirket olduğunda belirli bir hizmet veya ürünle tanımlanması için pazarlandığı zamandır. Reklam profesyonelleri, marka bilinirliği oluşturmak için değil, aynı zamanda şirketin itibarını korumak veya aşmak için çaba göstermesi gereken bir dizi standart oluşturmak için marka bilinirliği üzerinde çalışmaktadır. Markalaşma, internet ticaretinin önemli bir parçasıdır; çünkü markalaşma, şirketlerin itibarlarını geliştirmelerine ve orijinal ürün ve hizmetlerin ötesine geçmelerine olanak tanır. 

                   

Markalaşma aynı zamanda iyi bir üne sahip olan önemli bir şirket varlığını inşa etmenin bir yoludur. Bir şirketin bir itibara sahip olmaması ya da yıldız saygınlığından daha az bir şey olması markalaşmanın değişmesine yardımcı olabilir. Markalama, şirket hizmetleri veya ürünleri hakkında bir beklenti oluşturabilir ve bu beklentiyi korumak için şirkete teşvik edebilir veya pazar yerini daha iyi ürünler ve hizmetler sunabilir. 

                   

MARKALAŞMA STRATEJİLERİ NELERDİR?

                   

• Hedef pazarı tanımlamak
 Ne tür müşterilere hitap edilmeye çalışılıyor? Şirketin markalaşma çabalarının başarısı, takip 

                   

edilen müşterilere güvenir. Potansiyel müşterilerin ilgi alanlarına hitap edilmelidir. 

                   

• Araştırma 

                   

Fikirler araştırılmalı, böylece başka bir şirketin markasını ihlal edilmemeli. Marka geliştirmek uzun vadeli bir yatırımdır. Şirketin adını sahtekârlardan ve olası müşteri karışıklıklarından korumak için ticari markanızı yasal olarak kaydedilmelidir. 

                   

• Logo ve Renk Düzeni 

                   

Şirket logosu için basit renk seçimlerini ve okunması kolay bir yazı tipi seçilmelidir. İşletmenlerle ilgili bir şey söyleyen bir grafik seçmek, benzersiz marka adını oluşturmada yardımcı olur.